Királyi Régió Borászati Katalógusa
  
 BORÁSZATOK
 Badacsonyi borvidék
 Balatonfelvidéki borvidék
 Balatonfüred-csopaki borvidék
 Etyek-budai borvidék
 Móri borvidék
 Neszmélyi borvidék
 Somlói borvidék

 SZÁLLÁSHELYEK
 >> Apartmanok
 Fizetõ vendég szolgáltatás
 Fogadó, Motel, Panzió
 Hotel, Szálloda
 Ifjúsági szállás
 Kemping
 Kollégium
 Kulcsosház, Vendégház
 Turistaszállás
 Villapark, Szabadidõközpont
 
 VENDÉGLÁTÁS
 Borozó, Sörözõ
 Büfé, Falatozó, Bisztró
 Cukrászda, Fagyizó
 Diszkó, Bár
 Eszpresszó, Kávéház
 Étterem, Csárda, Vendéglõ
 Gyorsétkezés, Pizzéria
 Kaszinó, Játékterem
 Palacsintázó, Hamburgeres
 Rendezvényszervezés
 Sport, Szabadidõ központ
 Vendéglátóipari eszköz
 Vendéglátóipari zene
 
 LÁTNIVALÓK
 Múzeumok
 Skanzen
 
 KERESÉS
 
Aktuális cégjegyzék kategóriában:
Kulcsszó:
Település (irányítószám):
 
 TOP HÍREK
Regio Regia 164. lapszám
2024-07-04 17:05:57
Hungarikum lett a kocsi kocsi
2024-07-04 17:05:15
Választottunk
2024-07-04 17:04:27
Kitüntetések átadásával ünnepelték a Mérnöknapot
2024-07-04 17:03:57
Bővült a Neuzer gyára Esztergomban
2024-07-04 17:03:00
Kitüntetések átadásával ünnepelték a Mérnöknapot

Tisztújító taggyűlést tartott a Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara
Kitüntetések átadásával ünnepelték a Mérnöknapot

A Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara hagyományaihoz híven a Mérnöknap keretében rendezte meg tisztújító taggyűlését, ezúttal Tatabányán, a Puskin Művelődési Házban, ahol kitüntetéseket is átadtak. A kamara elnökének ismét Bukovics Lászlót választották, aki így második ciklusát kezdte meg a szervezet élén. Az esemény nyitányaként a meghívott vendégek, dr. Kancz Csaba főispán és Borsó Tibor a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntötték a megjelenteket.

A Mérnöknap nyitó programjaként Kiss Andor okl. építőmérnök, építőmester szakmérnök, igazságügyi szakértő tartott tájékoztató előadást a magyar építészetről szóló 2023. évi törvény 2024. október 1-jétől hatályba lépő rendelkezéseiről, mintegy segítséget nyújtva a kamara szakmagyakorlóinak a jogszabályi változásokra való felkészüléshez.
A taggyűlés hivatalos részében Bukovics László, a KEV Mérnöki Kamara elnöke számolt be a jelenlévőknek a szervezet 2023. évi tevékenységéről, kitekintéssel az elmúlt 4 év eseményeire.
- Kihívásokban bővelkedő volt az elmúlt ciklus, mely során sikerült változatos kamarai szolgáltatásokkal, eseményekkel, színvonalas szakmai továbbképzésekkel segíteni a tagok és a nyilvántartott szakmagyakorlók tevekénységét - emelte ki az elnök.
A költségvetési beszámoló és a pénzügyi terv elfogadása előtt Vinitor Ágnes, a kamara titkára tájékoztatta a résztvevőket a köztestület gazdálkodásáról, melyet a Felügyelő Bizottság beszámolója követett.
A taggyűlés legünnepélyesebb pillanata a mérnöki kamarai kitüntetések átadása volt.
A 2003-ban alapított Mikovinyi Sámuel Díjat azok a kamarai tagok kapják, akik kiemelkedő mérnöki tevékenységükkel maradandó értéket hagynak az utókorra.
A díjat idén Forisek Ilona okl. építőmérnök, okl. útépítő szakmérnök és Viczena József okl. gépészmérnök (járműgépész), okl. mérnök-közgazdász vehették át. Elismerésben részesült továbbá Lányi Tamás okl. gépészmérnök, okl. gépipari gazdasági mérnök.
Az elmúlt négyéves ciklus során a koronavírus járvány miatti elővigyázatosságból több tagnak nem volt módja átvenni az Örökös tag cím elismerő oklevelet. Örömteli és megtisztelő volt, hogy ez alkalommal ünnepélyes keretek között köszönthettük Sasvári Józsefet, Sóki Imrét, Vejtey Tibornét és dr. Wernsdörfer Ferencet.
A hivatalos napirendi pontok záró részében került sor a tisztségviselők megválasztására, melyet Rózsár Péter, a Választási Jelölő Bizottság elnöke koordinált. Az érvényes szavazás eredményét Fülöp Kinga Melinda, a Szavazatszámláló Bizottság elnöke ismertette. A KEV-i Mérnöki Kamara elnöke a következő négy év során újra Bukovics László lett, aki ezzel második elnöki ciklusát kezdte meg.
A gratulációk után a Mérnöknap baráti beszélgetéssel zárult.

KTJ

2024.07.04 17:03:57
 
Minden jog fenntartva!    *    www.regioregia.hu    *    www.kiralyiregio.hu